Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Cocktails Roken

Cocktails Roken

Als je jezelf of jouw vrienden eens wilt verrassen met wat anders, is er niets leukers dan iets met vuur en rook te doen. En als het om gerookte cocktails gaat, is het effect net zo groot als de presentatie.

De aromatische eigenschappen van rook geven een bijzondere smaak en je proeft ook het karakter van de verschillende houtsoorten. Natuurlijk is er de geur van wat je rookt, maar rook geeft een Bijzonder smaak. “Het aroma prikkelt het gehemelte en voegt diepte toe aan de smaak” zegt een bekende Mixologist. Het roken van cocktails wordt zo een multi-zintuiglijke ervaring en een die je simpel in huis of an de bar met een smoking gun als de Smokekid kunt doen.

Er zijn verschillende manieren om cocktails te roken

De eerste manier, die de lichtste rooksmaak geeft, is jouw glas met rook te spoelen. Koel eerst het glas en doe er een paar ijsblokjes in. “Rook heeft de neiging om aan dingen die gekoeld zijn te plakken”

Bereiding

Bereid de cocktail voor en vlak voordat je het in het glas giet, neem je het rookapparaat en steek je het aan. Hou de rookpijpje in het glas en de rook zal aan de zijkanten van het glas en het ijs blijven plakken. Als je dat gedaan hebt kun je het drankje er in gieten en het glas opmaken met bijvoorbeeld olijf, limoen of citroen.

Proost!

In het volgende bericht schrijf ik over de andere manieren om cocktails te roken.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch