Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Smokekid bbq saus met kip

kip met bbq saus

Smokekid bbq saus met kip.

Ingrediënten:

  • 100 gram palmsuiker of bruine suiker
  • 200 gram tomatenketchup
  • 1 theelepel komijn
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels paprika
  • 100 cc/ml gerookte whisky
  • 4 theelepels Worcestershire saus
  • 4 theelepels balsamico azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • sap van 1 sinaasappel
  • beetje zeezout
1 kilo vlees (kip, lamskarbonade, karbonade)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op een temperatuur van ca. 175 graden.

Vul de Smokekid. Doe de whisky in een glas. Ontsteek de Smokekid en doe het rookpijpje in de whisky en laat de rook door de whisky stromen.

Doe dan alle ingrediënten in een pan en verhit op een laag vuur en roer de saus totdat ze indikt en aan de lepel blijft hangen. Proef de saus en als je het meer rokerig wilt laat je er nog wat extra rook doorheen stromen.

Houd de helft van de saus apart. Smeer dan het vlees in met een deel van saus en doe het 30 minuten in de oven. Zet de oven nu lager op ca 100 graden. Haal het vlees er uit en smeer het nogmaals in. Doe het dan terug in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat het glanzend en glazig is.

Eventueel kun je het vlees daarna nog even kort op een bbq plaatsen.

Serveer de kip met gesnipperde lenteui, gesnipperde rode peper en de rest van de saus.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch