Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Gerookt Zeezout

Gerookt Zeezout

Na het kopen van een Smokekid wilde ik verschillende recepten proberen. Ik voegde rookaroma aan een aantal specerijen en kruiden toe ………

Ik ben begonnen met zeezout. Een tijd geleden kocht ik in Bretagne (Sel de Guérande) en een vriend vertelde mij hoe makkelijk het is om rookaroma aan zout toe te voegen is.

Neem een hersluitbare plastic met een zipsluiting, vul de zak tot 25% met zout en sluit de zak op een kleine opening na. Hoe groter de zak, hoe intenser de smaak. Vul de Smokekid met hickory- of eiken chips, steek hem aan en blaas de rook in de zak, haal het pijpje uit de zaken en doe de zak dicht. Laat de rook een paar minuten in de zak en schud goed door elkaar. Bewaar het zout in een glazen weckpot.

Strooi het over je favoriete gerechten zoals salades, vis, schelpdieren, vlees…. Ik maakte voor mezelf een lichte lunch met avocado, een beetje limoensap, olijfolie, peper en een beetje van het “smoky” zout. Tijdens het eten ervaar je een lichte rokerige smaak. Super!

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch