Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Gerookte Beenham

gerookte beenham 4

Gerookte Beenham

Koud Gerookte beenham in de oven of op de bbq
Ingrediënten

1 beenham ca. 600 gram
1 eetlepel paprikapoeder  (of Raz el Hanut)
3 el honing
1 el mosterd
3 teentjes knoflook
Ketchup
2 tl peper
1 tl zout

Benodigd

Schaal en Stolp, Hickory Smokechips, de Smokekid, Ovenschaal

Bereiding

Leg de beenham op een schaal of in een ruime bak en voeg de ingrediënten toe. Zet de beenham onder een stolp.  Vul de Smokekid en steek het rookhout aan, vul de stolp met rook, herhaal dit nog een keer.  Laat een paar uur, of nog lekkerder een nacht in de koelkast trekken.

Oven

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de ovenschaal met de beenham in de oven.

Giet de honing-mosterd saus iedere 15 minuten over de beenham

BBQ

Je kunt de beenham ook bbq-en. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Na een half uur smeren we de beenham in met een mengsel van mosterd, honing en wat ketchup.

Zodra de kern een temperatuur van 65ºC heeft bereikt haal je de schaal uit oven of bbq. Dek af met zilverfolie en laat dan 10 minuten rusten. Snijd de beenham in dunne plakken

Heerlijk met aardappelsalade of gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Eet smakelijk!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch