Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Gerookte coquilles (St. Jacobsschelpen)

Gerookte Coquilles (St Jacobsschelpen)

Hallo, Ik begin het aardig onder de knie te krijgen dus hier een ander heerlijk gerecht: “Gerookte St Jacobsschelpen”

Zorg ervoor dat je echt verse sint-jakobsschelpen hebt. Nu zijn er twee manieren om dit te doen: rook toevoegen vóór of nadat je de sint-jakobsschelpen in een medium tot hete pan bakt. Zelf geef ik er de voorkeur aan om het rookaroma achteraf toe te voegen.

Maar laten we beginnen met het toevoegen van rook voor het bakken.

Dep de coquilles droog met keukenpapier; een vochtige oppervlak vocht belemmert het bruinen. Doe de sint-jakobsschelpen in een kom, dek die af met plastic folie en maak een klein gaatje in de folie en steek daar het rookpijpje of het slangetje. Vul de Smokekid met appel Smokechips en steek hem aan. Blaas de rook onder de folie en laat het daarna een paar minuten rusten.

Verhit een 10- of 12-inch anti-aanbak koekenpan gedurende 1 tot 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan wat olie en boter toe en verhit tot heel warm. Dep de coquilles droog opnieuw en zet ze verspreid in de pan in één enkele laag. Voeg wat zout en peper toe en bak de coquilles 2 tot 3 minuten totdat de ene kant bruin en knapperig is. Draai de sint-jakobsschelpen met een tang om en bak ook ca. 2-3 minuten totdat de goed gebruind zijn en de coquilles bijna stevig aanvoelen.

De tweede methode is om het rookaroma toe te voegen nadat de schelpen net zijn aangebraden. Steek de Smokekid aan en blaas de rook tijdens het bakken over de sint-jakobsschelpen zoals wij dat ook met de baby spinazie deden.

Dien onmiddellijk op!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*