Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Gerookte Kaas

Gerookte Kaas.

Veel kaassoorten kunnen gerookt worden met houtsnippers om zo extra smaak aan de kaas te geven.

Oorspronkelijk is dit proces ontwikkeld als een manier om kazen langer te bewaren. Koud-roken is daarbij de meest voorkomende methode, maar ook zijn er sommige warm-gerookte kazen.

Kazen die vaak worden gerookt zijn onder andere; Cheddar, Cheshire, Gruyère en zelfs ook sommige zachtere kazen zoals Port Salut, Camembert, Brie en geitenkaas.

 

Methode

Koop de kaas de kaas die u wilt gaan roken.

  1. Als u van plan om een relatief stevige kaas (zoals Cheddar) te roken is het goed om die eerst in reepjes om te snijden.
  2. Leg de kaas op een bord onder een glazen kom. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen elk stuk is, zodat de rook alle oppervlakken goed kan bereiken.
  3. Start uw Smokekid (zie handleiding) en plaats het pijpje onder de kom. Verwijder het pijpje en sluit de kom. De hoeveelheid rook die nodig is om kaas een rookaroma te geven is minimaal.
  4. Laat de kaas nu ongeveer tien minuten onder de kom staan.
  5. Wikkel de stukjes kaas in folie en laat de kaas in de koelkast rusten. Laat de kaas in ieder geval 1 nacht in de koelkast staan om de rooksmaak in te laten trekken.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch