Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Gin Tonic

Smoky-Gin-Tonic

Gin Tonic koud gerookt

Deze Gin-Tonic past geweldig bij de zomer. Het is licht en fris genoeg om ons door de warme zomerdagen te helpen en de rooksmaak geeft ook een wat diepere smaak aan deze cocktail.

He belangrijkste is dat je een goede gin kiest want als je met een slechte gin begint krijg je een slechte cocktail. Kies bijvoorbeeld Bombay of Tanqueray Gin, of als je een luxe bui hebt Hendricks, The Botanist of de Japanse Etsu Gin.

Je moet niet overdrijven met de rook om een goede balans te krijgen. Je kunt kiezen voor verschillende soorten rookhout. Zelf vind ik Eiken erg lekker maar mijn collega gaat voor Hickory Smokechips.

Je kunt de Gin Tonic op verschillende manieren presenteren, zoals een ruim wijnglas of een whiskyglas, maar ik kies voor een longdrinkglas

Ingrediënten

50 cc Gin

100 cc Tonic

paar druppels Angustura bitter

Smokekid

Smokechips (hickory, eiken, beuken,..)

 

Bereiding

  • Vul het glas met ijs
  • Vul de Smokekid met Smokechips en laat de rook langs het ijs stromen maar je kunt ook eerst het glas vullen en dan de rook door de drank laten stromen
  • voeg 1 of 2 druppels Angustura Bitter toe
  • giet gin over het ijs
  • giet de tonic via de achterkant van een lepel in het glas om bruisen te voorkomen
  • Garneer met een schijfje citroen en een blaadje munt of takje rozemarijn

Serveer meteen

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch