Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Smoketube Handleiding

Handleiding Smoketube

smoker tube, rookbuis, handleiding smoketube

De Smoketube is hét hulpmiddel om een authentieke rooksmaak aan bbq- of grill-gerechten toe te voegen.

De Smoketube is uitstekend te gebruiken voor het toevoegen van een rooksmaak aan vlees, vis of schaaldieren.

Je kunt verschillende soorten rookhout gebruiken maar ook kruiden en specerijen toevoegen zoals herbes de Provence, rozemarijn, tijm, oregano, thee, knoflook, et cetera

De Smoketube is gemaakt van roestvrij staal en 22,5 cm lang en heeft een diameter van 2,7 cm.

Gebruik:

• Laat de gril of bbq op temperatuur komen.

• Verwijder 1 van de 2 doppen.

• Doe de Smokechips in de Smoketube.

• Vul de Smoketube tot max 2/3.

• Dompel dan de Smoketube even onder in water (als variatie kun je ook een keer sherry of wijn nemen).

• Haal de Smoketube uit het water en laat goed uitlekken.

• Plaats de Smoketube op de grill, houtskool, lavasteen of briketten (zie schema).

• Plaats de Smoketube zo dicht als mogelijk bij de hittebron, omdat er een vrij hoge temperatuur nodig is om de Smokechips goed te laten smeulen. Bij het gebruik van een houtskool bbq kunnen de Smokechips houtkrullen of houtblokjes direct op de hete kooltjes gelegd worden, maar dan verbranden ze snel.

Het gebruik van de Smoketube is dan beslist aan te raden.

• Laat de kap ongeveer 20-30 minuten dicht of totdat de houtsnippers gaan roken. De rook komt uit de gaatjes van de Smoketube waardoor het voedsel de rookaroma’s opneemt. Zodra de houtsnippers roken, kun je de temperatuur van de grill of bbq naar wens aanpassen en het vlees of de vis toevoegen.

• De smoketube wordt zeer heet! Raak hem niet aan met je handen en laat hem in het vuur liggen.

Schoonmaken:

• Laat na het roken de Smoketube eerst goed afkoelen!

• Verwijder de doppen en klop de smokekid leeg.

• Plaats de Smoketube in de vaatwasser en de doppen in een rekje van de vaatwasser.

• De Smoketube krijgt door het roken een goudkleurig patine. Dit is niet van invloed op de werking van de Smoketube.

Als je wilt kun je de aanslag verwijderen met staalwol of een schuursponsje in combinatie met een schuurmiddel.

Kijk voor de rooksmaak die je aan kip, lam, rund, garnalen of vis wilt geven naar ons assortiment Smokechips.

Van tijd tot tijd voegen we nieuwe producten toe, houd dus onze website en het nieuws in de gaten.

EnglishDutch