Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

kipsate

Kipsate

Kipsate met de Smokekid

1 kg kipfilet
5 teentjes knoflook
3 kemiri
2 tl djahé
3 tl djinten
2 el sambal oelek of 2 lomboks
1 el citroensap
2 el ketjap medja
1 el ketjap asin
een scheutje plantaardige olie
soms vind ik het voor de afwisseling lekker om ketumbar toe te voegen.

Bumbu

Voor de bumbu van de kipsate worden knoflook, kemiri, djahe, djinten, lomboks, ketjap, citroen in de vijzel (cobec) fijngewreven. Snij het vlees in kleine blokjes van 2 cm, Voeg de bumbu aan het vlees toe. Neem de Smokekid om het vlees een authentieke rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast.

Marineren

Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, ongeveer 4-6 stukjes per pen.

Bereiding

Rooster de saté op een grillplaat of bij goed weer op de bbq waarin je ook een Smoketube kunt leggen. Af en toe bedruipen met de marinade) rondom bruin in ongeveer 8 tot 10 minuten. Serveer met Ketjapsaus (soja saus) of Sate Saus

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch