Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Paddestoelen met bouillon van eend

Paddestoelen met bouillon van eend

voor 4: 

1 grote ui,
2 tenen knoflook,
stengel selderij,
olijfolie,
1 eendenfilet,
takje rozemarijn,
50 cl gevogelte fond,
ca 200gr. paddestoelen (het is nu paddestoelen tijd: bijvoorbeeld cantharellen, hoorn des overvloeds, shiitakes, champignons, eekhoorntjesbrood),
50 gr. gekookte kikkererwten,
mini kerstomaatjes,
4 plakjes gedroogde eendenham

Was de selderij, pel de ui en de knoflook en snij fijn. Fruit in 5 min glazig in een stoofpan met een scheut olijfolie. 

 

Verwijder het vel van de eendenfilet en snij het vlees in blokjes. Plaats de blokjes in een bak en dek af met plasticfolie. Vul de Smokekid met kersenhout smokechips, steek aan en vul de schaal met rook. Laat 3 minuten staan. Voeg daarna de blokjes eend met een takje rozemarijn, de fond en een halve liter water aan de groenten toe. Laat 30 minuten zachtjes koken op klein vuur.

 

Borstel de paddestoelen voorzichtig goed schoon. Snij grote exemplaren in vieren of in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de paddestoelen en kruid af met peper en zout. Zeef de eendenbouillon (klaar eventueel met een passeerdoek) en kook in op hoog vuur en kruid af met peper en zout. Verdeel de paddestoelen met een paar kerstomaatjes en de kikkererwten over de voorverwarmde borden, voeg een lepel bouillon toe en werk af met rozemarijnblaadjes en een plakje gedroogde eendenham. Serveer meteen.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*