Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Sate Ayam

Sate Ayam (kipsate)

1 kg kipfilet
5 teentjes knoflook
3 kemiri
1 vl djahé
2 el sambal oelek of lomboks
1 el citroensap 2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
wat olie
soms vind ik het voor de afwisseling lekker om ook wat ketumbar en djinten toe te voegen. 3tl ketumbar en 2 tl djinten.

 

Bumbu

De knoflook, kemiri, djahe, lomboks, ketjap, citroen worden in de vijzel (cobec) fijngewreven. Snij het vlees in kleine blokjes van 2 cm, Voeg de bumbu aan het vlees toe. In Nederland is het vaak geen weer om te bbq-en. Neem in dat geval de Smokekid om het vlees een authentieke rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast. Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, ongeveer 4-6 stukjes per pen. Rooster de saté op een grillplaat of bij goed weer op de bbq (af en toe bedruipen met de marinade) rondom bruin in ongeveer 8 tot 10 minuten. Serveer met Ketjapsaus of Sate Saus

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch