Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Sate Kambing

Sate Kambing

500 gram mager geitenvlees (goed te krijgen bij de Marokkaanse of Turkse slager)
2 kemiri
3 el ketjap medja (Kaki Tiga)
1 el Ketjap Asin
1 el citroensap
1-2 el gehakte lombok of sambal oelek

Bumbu

Knoflook, kemiri, sambal, ketjap en citroen worden in de vijzel fijngewreven.

Snij het vlees in kleine blokjes van 1-1,5 cm

Voeg de bumbu bij het vlees

De Smokekid en Saté

je kunt hier in Nederland vaak niet bbq-en omdat het te nat is of te hard waait. Neem dan de Smokekid om het vlees wel een echte rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5-10 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast.

Meng het vlees met de boemboe en zet het afgedekt in de koelkast. Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. (geen dagen natuurlijk).

Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, reken ongeveer op 6 stukjes per pen. Rooster de saté’s rondom bruin en gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten. 

Serveer met Ketjapsaus. (rode ui, knoflook, fijn gesneden groene rawit,ketjap manis, djeroek limo of  limoensap, gula dawa)

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

EnglishDutch