Smokekid, Amstelveen, The Netherlands

Smokekid Informatie

Smokekid for instant cold and hot smoking

Smokekid informatie over instant koud en warm roken

Smokekid is in 2014 opgericht. Het idee voor ons bedrijf en onze producten is tot stand gekomen in samenwerking van Belgische en Nederlandse kookliefhebbers. Onze eerste modellen hebben wij laten testen door verschillende gebruikers en op basis van hun ervaringen verbeterd en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.

Smokekid voor instant koud en warm roken is een nieuw concept voor het roken van gerechten. We voegen een nieuwe dimensie aan koken toe die voor iedereen betaalbaar en praktisch is. Dat doen we met spraakmakende producten, bijzondere recepten en evenementen.

In het Smokekid-assortiment vindt je producten die instant smoking en warm roken toegankelijk en makkelijk maken. Zo kun je iets extra’s aan je eigen gerechten toevoegen en koken als een professionele kok.

Wij zijn sinds begin 2015 in Amstelveen gevestigd

Wij leveren de Smokekid, de Smoketube, de Smoketorch en verschillende soorten Smokechips (bijvoorbeeld eiken, beuken, essen, appel, kersen en hickory)

Smokekid werkt met gecertificeerde toeleveranciers.

De Smokekid

Met de Smokekid geef je een subtiele rooksmaak aan gerechten. Met instant smoking van de Smokekid maakt dat roken nu ook in huis aan tafel of in je keuken nu mogelijk is en je dus niet meer afhankelijk bent van het weer.

De Smoketube

Met de Smoketube combineer je barbecueën of grillen met roken waardoor de producten een authentieke rooksmaak krijgen die je met briketten of houtskool normaal niet krijgt.

Smokechips

De Smokechips wordt gemaakt van speciaal geselecteerde houtsoorten, die als zagerijrestant vrijkomen, en waarvoor dus geen extra bomen gekapt worden. Het rookhout is speciaal gedroogd met 8 – 10% vochtgehalte. Daardoor is het zuinig in gebruik. Het bevat geen schadelijke schimmels of andere schadelijke stoffen zoals verf en is dus uitstekend  voor het roken van vlees, vis, groenten en coctails.
Het hout heeft het certificaat voor duurzame energie en het FSC keurmerk.