Smokekid zalm, gerookte zalm in de Weckfles met mosterddressing.
- 600 gram zalm
- 2 Eetlepels suiker
- 1 eetlepel fijn zeezout
- 3 Eetlepels gehakte dille
- snufje peper
- 4 weckflessen
- 4-8 satéstokjes, afgeknipt zodat ze in de weckfles passen
Mosterddressing
- 1 dl mosterd
- 0,5 dl fijne olie
- 4 Eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels kurkuma
- peper en zout
Maak de mosterddressing door de ingrediënten goed te mengen en zet koel weg.
Wrijf de zalm in met het mengsel van suiker, zout, dille en peper.
Doe de zalm in een ovenschaal en dek af met aluminium folie
Zet in oven op een lage stand 50-70 graden totdat de binnentemperatuur van de zalm ca. 40 graden is.
Snijd de zalm in stukken en prik ze aan satéstokjes.
Doe de zalm in de weckflessen
Vul de Smokekid
Als de tafel gedekt is zet je de Smokekid aan en vul je de weckflessen met rook en serveer je ze aan je gasten met bijvoorbeeld gekookte krieltjes, crème fraiche en zalmkaviaar.